Missie & Visie

Alle klassen STERK! DUS zet zich in waar het klimaat in de groep, de leeromgeving en het welzijn van de kinderen belemmerd. Ons doel is dat elk kind zich veilig voelt, wederzijds respect ervaar en de vrijheid voelt om zich te ontwikkelen.

 

DUS is ontstaan om een verbinding te maken tussen de straat cultuur en westerse opvoedstijl. De STERK training heeft zich verder ontwikkeld toegepast kan worden. Met de STERK training geven wij kinderen waarbij het niet alleen, lukt de tools om meer toekomstperspectief te creëren. Wij zorgen dat de kinderen die buiten de groep vallen, onderdeel van het team zijn. De STERK training leert de groep tools om zelf een gezond klimaat vast te houden en te ouder houden. 

 

Wij krijgen energie wanneer we zien dat de groepsdynamiek verandert en er verschil is met de groep voordat de STERK training begon. Met de STERK training willen wij zo goed mogelijk aansluiten bij wat de groep nodig hiervoor heeft. STERK is een stoere/toffe training. 

 

DUS heeft een eigen werkwijze. Deze is duidelijk en concreet. We maken gebruik van actieve sport en spelvormen in de gymzaal. Hierdoor kunnen kinderen direct elkaar aanspreken en oefenen met STERK gedrag. Geen feministisch onderwijs maar een combinatie van mannelijke en vrouwelijke opvoedstijlen. Niet teveel praten maar bewegen en leren door te doen! Zo ontwikkelen de kinderen op een ervaringsgerichte manier.  

Onze missie is, om elke klas STERK te maken

Wil je meer te weten komen over de STERK training?