over

Janneke: "Ik woon al lange tijd in Woensel-west in Eindhoven. Een echte krachtwijk met verschillende culturen. In contact met de kinderen/jongeren op straat merkte ik dat zij slechte aansluiting hebben op de westerse manier van samenleven. Dit was vooral te merken op scholen waar er geacht wordt om je aan bepaalde regels te houden. Het ergste is dat er niks aan gedaan werd! Daarom ben ik DUS gestart: ik wil een brug bouwen tussen de straatcultuur en westerse schoolstijlen. Later bleek dat de STERK training goed aansluit op klassen waar een ongewenste dynamiek heerst. Nu wil ik ervoor zorgen dat elke klas/groep STERK is!"

Janneke Smulders heeft ruime ervaring met het coachen en begeleiden van jongeren bij jongerencentrums en particuliere bedrijven. Ook geeft zij vele sportclinics in krachtwijken en op het speciaal onderwijs. Daarnaast werkt ze als psychomotorisch therapeute met volwassenen, kinderen en jongeren met complexe gedragsproblematiek.

 

Michael: "Toen ik op de basisschool zat was het niet gezellig in mijn klas. Er werd veel aandacht besteed aan rekenen maar niet aan de sfeer in de klas. Daardoor kon ik goed sommetjes maken maar ging ik ongemotiveerd naar school. Ik wil dit veranderen voor de kinderen die nu met lood in de schoenen naar school gaan."

Michael Taen is psychomotorisch therapeut en is werkzaam met kinderen, jongeren en ouders. Michael is sinds 2015 betrokken bij Dutch Urban Survival en beschikt over jarenlange ervaring met verschillende soorten (complexe) problematieken. Daarnaast heeft Michael ruime expertise met diverse verdedigingssporten.

Arlette: "Toen ikzelf als docent aan het werk was, merkte ik dat er altijd veel tijd moest worden besteed aan de schoolse vakken. Terwijl de jongeren waar ik les aan gaf, vaak iets heel anders nodig hadden. Ze hadden het nodig om weer in zichzelf te kunnen gaan geloven, op elkaar te kunnen vertrouwen, een band opbouwen en daardoor samen groeien. Dat is wat we bij DUS doen en waar ik heel graag aan mee werk zodat de jongeren op school zichzelf kunnen ontwikkelen op alle vlakken."

Arlette Peeters werkt al jarenlang met kinderen en jongeren. Nadat ze ervaring heeft opgedaan bij verschillende scholen in het speciaal onderwijs, is ze kinderen en jongeren met complexe gedragsproblematiek gaan  coachen en begeleiden.

Lees meer over de STERK training: